Keszte Lászlóné - védőnő

Keszte Lászlóné védőnő vagyok. A védőnői szolgálatot Pecöl, Kenéz, Megyehíd és Meggyeskovácsi településeken látom el.

A védőnői gondozás alapvetően preventív jellegű, a csecsemők, kisgyermekek és várandósok gondozása a fő tevékenységem. Nagy jelentőségűek a védőnői szűrővizsgálatok, amellyel a gyermekek fejlődése nyomon követhető, az esetleges eltérések időben észlelhetők, a szükséges gondozás, fejlesztés megkezdhető.

Nagyon fontos szerepe van a védőnőknek a közegészségügyi- járványügyi feladatok ellátásában, a védőoltások szervezésében, a tisztasági vizsgálatok folyamatos végzésében.

Rendszeresen szervezek szülői szerepre felkészítő tanfolyamot várandósoknak és családjuknak. Csecsemőknek babamasszázs tanfolyamot, babajel tanfolyamot tartok. Havonta van baba-mama klub, ahol az egészség megőrzéssel kapcsolatos téma megbeszélése után kötetlen beszélgetésre is lehetőség van, az óvónők segítségével mondókákat, ölbeli játékokat játszhatnak a kisgyermekek. Óvodásoknak rendszeresen tartok egészségmegőrzéssel kapcsolatos foglalkozásokat .A Pecöli Gróf Erdődy Ferenc Általános Iskola ellátása is a Védőnői Szolgálathoz tartozik.